Thursday, December 2, 2010

lelaki dan perempuan~

taw kn lelaki n perempuan ni makhluk yang berbeza
spesies sama tp pecahan lain...masing2 saling melengkapi
tp kn
sometimes i wonder
perempuan always cam bad mood kat lelaki due to something
contoh, slh ckp ke...terkasar ke...xlyn ke
pastu bila lelaki nk bad mood lak, xlh?
dikatanya xlelaki la, pondan la, pe la~
cam pelik kut, mungkin sbb kita makhluk laen kut
tp still kita punya hati n perasaan
bukan perempuan shj yg boleh ubah2 moodnye
tp mmg la perempuan tu usually n especially kat time2 tertentu sng sgt jd moody
ini tidak bermakna lelaki ini tiada perasaan
lelaki ni klu perempuan nk moody, kite cam xde perasaan n kita xkn moody sekali
lelaki xde hati ke sampai perempuan leh je berkasar dgn lelaki n berharap agar lelaki xterasa?
kdg2 sebagai seorang manusia, aku trtny2
ingt korg je ada perasaan?

taw x aku xsuka kalo org kata aku bz
sbb aku mcm mana pn akn cari masa tuk korg as long as korg ckp it is important
taw x aku xsuka kata org kata aku sombong
sbb aku dh try to be nice but in d same time avoid getting to close to makhluk bernama perempuan
taw x aku xsuka kalo org kata die emosi sbb kn aku
sbb kdg2 aku rasa aku ada life gk yg xberkaetan pn ngn korg, so pehal la ko nk emo sal aku ni? ckp je la pe ko xsuka
taw x aku xsuka kalo org kata aku ni kaki perempuan
sbb aku duk diam org kata aku sombong, aku xmnjlnkn tanggungjwb. tp bila aku limpahkn kasih syg aku kat org sebagai seorang kwn n xde org pn tegur aku time tu, mula la blkg2 kata aku kaki perempuan
taw x aku xsuka kalo org kata aku berlagak
sbb to me, aku hanya menyampaikn pe yg patut n aku dh tapis abes dh mnde2 yg sepatutnya. malah i make an effort tuk guna nama org laen instead of pencapaian diri sendiri n cari contoh2 yg general. (unless aku ngaku sendiri r)
taw x aku xsuka org kata aku emo
cam skrg ni sure org kata aku emo, ye mmg aku ada sdikit xpuas hati. SO? xlh ke aku nk sampaikn perasaan aku? atleast aku xde la nk marah2 korg sampai korg nanges~

nth la...in no offence to either guys or girls, ladies n gentlemen, or something in between. tp this is how i feel sometimes. not always, but sometimes. so ketahuilah lelaki juga ada hati dan perasaan sbb walaupun kita makhluk yg berbeza tp kita spesies yg sama., manusia :)
minta maaf semua, aku hanya mmpu senyum agar awak tidak marah atau emosi dgn lbih truk~
n tlg la jgn marah lg, sbb aku pn ada perasaan n jgn sampai meluak. got years in front of us~

5 comments:

Leng Chai said...

belasah je dorang... laki pompuan same je... emo x emo laen cite. pkul dorang! pkul dorang!

Farzan said...

haha...no~
dat's not how u do it :)

petite girl said...

haa.i know what u felt.but farzan, we have our own life.life has to go on.

Farzan said...

know how i felt?
waaa~
^_^

hana said...

emo?:)
a part of human being:)
^^..(53:42)..later check this one:)
insyaALLAH:)