Sunday, September 27, 2009

Tercabar...

hmm...
seblum nk masuk tajuk kat ats tu nk bgtaw mood pada hari ni... sy bru lps gathering ngn beberapa kwn skola rendah. terpisah oleh jarak di skola menengah akhirnya kembali bertemu dan kali ni tuk raya. tp stlh bercerita-cerita dgn dorg akhirnya ari ni kitorg berpisah. pk2 balik ni perpisahan yg kcl. kwn2 sy ade dh fly poland, us, france, aussie. kwn2 sy yg amek a-lvl pn ade yg dh nk abes n by taun dpn nk fly. kwn yg g india n mesir bakal fly xlame lg. dan yg terakhir, yg uitm, U n kolej bkl sambung blaja. yg bermaen dlm fikiran, kita berpisah buat masa ni bknlah kesedihan tp harapan agar dlm 7taun lg kita akn berjumpa dlm keadaan masing2 menjadi org berjaya. Berfikir, siapakah yang akn menerajui tompok kepimpinan negara, adakah mereka2 yg sy knal ini akn berubah, adakah sy ini akn berubah? tp soalan yg paling menikam sy adlh, adakah sy sempat melihat itu semua berlaku? ajal dan maut semua ditgn Tuhan, kite sebagai hamba hanya mampu berdoa agar berada dlm keadaan yg terbaik dan berada dlm iman...

okay, ke tajuk...sbnrnya la, sy xtahu knp, tp sjk kblkgn ni bnyk bnde yg mencabar sy. IA, EE, IB, TOK... tp tu xcukup mencabar emosi ini. bila shj dihadapkan dgn huruf kapital itu, diri sy ckp cam, ok xpe itu cubaan dunia, sy akn buat. tp apabila awak buat post, buatlah post apa skali pun, sy mula rasa tercabar. knp, jgn tny...stiap ari sy bgn pg smpi la sy tido balik sy akn atleast melihat post awk. bila shj ia bertukar, sy mula tercabar. cuba menenangkn diri namun mungkin sesuatu telah terjadi dlm ati. kena berwaspada...

Bantulah diriku ini Ya Allah untuk menjadi lebih tabah....

kwn2, sorry xdpt sambung cerita raya, sbb xlrt nk cerita dh. bes sgt.hahaha...nnt2 klu korg bertanya akn dijwb secara spontan :D n kpd seseorang, sje nk bgtaw, sy dh msg dia dh sblum dia fly :P

6 comments:

Akmal Hayat said...

sape yg ko da msg tuh??

Farzan said...

itu xditujukn tuk ko
tp still aku jwb soklan ko mal
hahaha
kwn aku, aku dh msg die :D
mnjwb soklan x?hahaha

Bobo =) said...

jawapan yg slamat..
xmenepati cite rase..
kalo 10 markah dpt 2 jer..
mcm ckgu siti la plak~

Farzan said...

aku dgr cam ckg itgs ade r :D
nk jwpn yg lg tpat ke?

aiN_z said...

congrates,
sbb da msg diaa
hehe
;p

Farzan said...

haha...mekaceh
ske lk die...
ni hanya lah skdr
menunaikan kate2 yg prnh dickpkn kt ain stu ketika ritu
n menunaikan kate2 pd die sbg sorg kwn :D