Sunday, November 7, 2010

Notts game~

suka, duka, gelak tawa, melalak meratap, marah, sedih, cemburu dan mcm2 lagi emosi
itulah keadaannya seorang manusia. Saat ia dilahirkan, ia menangis tanpa taw sebabnye cuma kita tahu bahawa saat ia menangis itu sang bayi hidup...indah kn ciptaan tuhan
dan sehingga besar, kita sering juga menitiskn air mata kerana pelbagai perkara, gembira, marah, cemburu, dan aptah lg ketika sedih kn~

dan malangnya jika perasaan2 ini dtg dan pergi dlm satu hari membuatkn seorang insan lemah itu tertny2 tntg hal tersebut

gembira...
dpt melakukan sesuatu yg sgt diminati, bersukan...tp malangnye pemain2 pihak lwn tlh pn membuat hatinye kecil kerana sikap permainan yg mempengaruhi corak permainan sehingga xjd bes dh. sedikit keciwa disitu
dpt berpicnic kecil2an...trima kasih pd yg sudi masak n memikirkn hal tersebut ^_^ tp mlgnye, ramai yg xdpt stay long n during masa2 bersama tu pn, cam ade beberapa perkara yg gagal dikwl dlm diri...so agk marah disitu :P

sedih
rupa2nya, dia tidaklah seperti yg kukenali suatu ketika dahulu. mungkin mmg telah dijangka sbb dengar2 cerita dari kwn dan kisah2 dirinye yg dahulu. tp sungguh xtersangka dia buat camtu...sedih2...tp xpe, mungkin ni dpt buatkn ku trus bergerak dlm kehidupan...^_^
dan sorg lg dia ni plak, telah kembali. namun, tidak pula berlaku tegur-menegur even dgn ucapan salam...apakn daya, siapalah diriku ini kn...yg buat sedih campur keciwa bukanlah kerana itu, tp kerana betapa dirinya yg cuba untuk ku ubah telah kembali sbegitu~ malah lg truk dr pe yg ku sangkakan, umpama sehelai daun autumn, gugur di sebuah taman. dikutip seorang lelaki dan dibetulkn posisinya, tegka menghadap sang mentari, tp angin sejuk di negara org telah meniupnya ke dalam lecak2 tmpt rakyat tempatan berpijak...sedih~

waaa~
tp walau apa2 pn, tetap bes gk notts game tu eventho akhirnya ku pulang tanpa rasa pape, mungkin sedikit pening dgn sikap diriku...
tp anak2 KMB ku, slmt berjaya dlm kehidupan mu dan teruskn melangkah dan berlari mengejar cita2
semoga kita berjumpa lg jika umur kita masing2 cukup pnjg~

2 comments:

far-hana said...

wahhh... dalam suka ada juga duka eh???
harap2 yg x bertegur tu bertegur kembali... yg dah rasa berubah sangat, agaknya hanya temporary culture shock... smua nampak lain.. *ok ad yg sebiji masa kat KMB... tgh adapting...

btw, "anak2 KMB ku"? tu cam utk...
katapun MPP kan...

Farzan said...

tgh bertegur sapa la ni...kat fb je la :P
org yg aku maksudkn ni bkn culture shock, tu aku pasti ^_^
tp ade je kut yg culture shock, wallahualam~
anak2 KMB, bunyi cam bes kn ~