Tuesday, May 25, 2010

Kawan~



As we go on

We remember
All the times we
Had together
And as our lives change
Come Whatever
We will still be
Friends Forever


Lirik lagu dr Vitamin C "graduation"
sgt bermakna
menggelar seseorang itu sebagai kawan adlh sgt mudah
tp untuk mengekalkannya adalah sukar
dan kata org, kwn sebenar ni kita xkn perasan
sehingga lah waktu kita susah...maka barulah muncul kwn2 sbnr yg akn membantu kita

begitulah di KMB
pada mulanya disangkakan bahawa mereka yg setuju tuk bergerak bersama ini akn menjadi kwn baek saya
xpun mereka yg selalu bersama saya
tp apa yg saya dapati adalah sebaliknya
org2 yg sy kurang minati telah menjadi kwn2 sy

segala perkara dirasakan perseorangan suatu ketika dulu
memang hilang segala motivasi
alsn mereka...
-tidak berminat (abestu knp kata nk buat keje skali)
-xde masa (cam org len bnyk masa, aturlah elok2)
-ade hal lg penting (janji itu bknkah lg penting)
-xde motivasi (abestu korg buat camni, xilgkn motivasi org len)

mengembara kembali keseorangan dan pergilah sy kepada dunia DOTA (Dunia Orang Tanpa Awek)
n juga pada DoTA (Defence of The Ancient)
ketika bersama mereka ni baru la terasa lain
segala perjuangan menjadi kembali bermakna
sbb sy tahu
setiap langkah yg saya amik, akn ada org yg tlg n sapot diblkg
kalau mereka xlh nk sapot, akn diberitau awl2 dgn alsn
tp tu pntg
yg pntg
mereka telah menjadikan hari2 d KMB kembali ceria
a reason to smile even on the worst of days

pg org semua rehat dan kami ITGS student g exam...mereka je la yg sanggup bgn awl n wish gudluck
mlm org enjoy termasuk kami pelajar ITGS...mereka juga lah yg paksa kami bljr agar x tersasar
habes paper dgn 30 mrkh kmpm ilg, sy masih blh tersenyum...sbb mereka keluar dgn penuh puas hatinya
xtaw la knp tp kerana merekalah sy boleh truskn belajar n dtg lrc setiap ari
dan kerana ingin nk tgk mereka bgn awl, n study...saya pn jd bgn awl jugak

kredit to geng dota (walopun aku sgt2 jrg men tp thnx to korg gk kerna menceria kn idup aku)
kredit to geng sarapan pg (sry, xdpt bersama pd pagi yg terakhir)
kredit to geng lrc (survived lrc to d last minute...even slps abes paper)
kredit to wing atas umah ckg fizi (thnx for the everyweek KFC)
kredit to dak2 volley especially d beach boys (cheering me on almost every eve)
kredit to dak2 basket (to giv sumthing to work on everyday)
kredit to paintball team (to giv me sumthing to expect during this holiday)
kredit to mama n mommy (sbb jg during study leave n even gave some motivation during IB exam)
kredit to some of E08G (a reason for me to laugh in any situation)
kredit to sassians (a bond taht shall never b broken)
kredit to some BERKAT n TM (eventhough saya slalu nyusahkn korg, tp kerna agama mu saya tetap bersama anda)
special kredit to ridhu, sherry, pior, duke, maw, jatdin, amar, pdot, soya, remy, sarah, zayana, illya, hajar, wan, ejad, bobo, asyriq n dia

THNX....akn kuteruskan perjuangan ku selagi kita bersama
kaum saya mat soleh kata
" i can conquer the world with this hand only if u hold the other"
bak kata abg saya nye keychain
" friends, far apart but close at heart"

n las skali, trima kasih kat keluarga drpd kwn2 ni
anda tahu siapa anda
especially adik ^_^

11 comments:

Muhammad naquib bin mokhdzir said...

emm..teringat time dinner f5.....so sad.....btw...all da best in future studies ..

farzan,
sori arr..tk wish mase exam ko...

Farzan said...

masa f5 lg sedih dr ni
tym tu lh nanges lg
haha

Leng Chai said...

oh oh nape some of e08g je...
and lagi satu ko tlupe kredit to irpmate dan sori sbb x dpt bg kfc kat dorg(duke rampas sume)hehehe xp

neway jan.. same goes to you.. thanx bro for being agood friend, neighbour, dotamate, lrcmate, and "annoying"mate. gahahaha

Farzan said...

haha
celaka gk la perangai ko duhai orange :P
sme pn ko nk bhn
haha

annoying m8 xlh blah
ko lg annoying kut

mohd asyriq said...

sama2..=p

Anonymous said...

:).terima kasih, syg abang jugak ^_^.

Leng Chai said...

fuiyo anonymous, sayang abang jugak...

chill la skang ni je aku annoying pasni da back to serious mode maaa..
no more like this lorh

Farzan said...

ko ni maw...
ko otai mafia kut...aku mne lh jd abg ko
huhu

haha
jgn la serius2
xbes r
ilg la maw yg ku knal :(

a h u y y said...

aku bru perasan post nih.
haha. same goes to you!

sarah said...

thanx farzan for being a good friend during hard times (u know what i meant)
:)

Farzan said...

sherry~
ko mmg slalu lmbt
ni penpal ko pn dh ikut jejak lgkh
haha

sarah~
xfhm la sarah :P
njoy ur life with no regrets from here onwards :)