Tuesday, January 11, 2011

Orang kata2~

ada orang kata, blog saya so melancholic
ada orang kata, blog saya so emo
ada orang kata, blog saya ni bes
ada orang kata, blog saya xbes
ada orang kata, blog saya mengarut
ada orang kata, blog saya ni bermakna
ada orang kata, dah bosan dh bc blog ni
tp apa2 pun, sy tetap mahu menulis pada bila2 masa yg dikehendaki
sbb, bes bila berkongsi dgn orang
n at times leh give information bila dua2 pihak xon9  :)

owh2
sebut tentang orang kata...td lecturer ada kata tentang communication
bla3...die g terang maksud communication yg ada dlm kamus dewan oxford
itu xmenarik sgt
sebab, saya belajar electronics bukan communication skills or psychology or human behavior or seumpama dengannya
tp ilmu tetap ilmu dan ia amat berharga :)

sampailah beliau, the lecterur, ckp sal optic fibre use to guide lights
bayangkan ek~
optic fibre tu lg kecik dr lubang jarum, around 100 micrometer size die~
pastu2, dienye capability to send data is about 32 terabytes/s (ke...terrabit/s, xbrape sure) tp equivalent to 500million calls dlm satu masa or 850 dvd capacity per second...n reach upto 400km
hebat xhebat...wa~
dan, dibantu lg dengan LASER yg merupakan condense n focused light, dia menjadi lebih efficient

tgh pikir punya pikir,
tetiba cam...er...terangan2 berada di Malaysia
nk download 850 movie jd senang 
nk transfer file dr northern Johor ke southern Kedah boleh dibuat dalam sesaat je~
well of course la disini saya tidak ingin memberitahu kos untuk membuatnya dan peralatan2 laen yg diperlukan
circuits, seperator, moderator, bla3...xbesar pun d whole device sbb skrg kn zaman nano dh...
tp still...nk kne tanamkn mnde2 ni dalam tanah lg..okay2 cukup dh membentangkan komplikasi mende ni which xde la apa sgt kalau compared to its long time of usage :)
go Malaysia!! go!!!

p/s: Alexander Gigi Geraham yg cipta tepong tu blaja kat UCL gak rupanya~

7 comments:

petite girl said...

bangga la tu.hahahhaha :)

Farzan said...

mesti la bangga
we have flemming, graham bell, mahatma gandhi
waa~ :)

farah shazana said...

'melodramatik dan melancholic'.
okay what..it's your own blog,your own space kan..
at least kau ada tokoh yang kau boleh brag for UCL,kat Cardiff uni aku tak kenal tokoh mana2 pun.

Farzan said...

haha...ye farah, my blog, my words, my life~
aku letak komen ko kat first placiing dlm blog post ni :)
cardiff de tmpt bapak aku blaja dlu
whee~
kena bangga tu...hoyeah~

farah shazana said...

wah,bangga gila aku belajar kat tempat Farzan Sr dulu,hahaha(gelak ikhlas)
aku lupa aku yang made that melancholic comment tuh boleh tak?terharu gila kau letak first placing..
weyh,nak letak link kau kat blog aku boleh tak???

Farzan said...

hahaha :P
boleh plak gelak ikhlas gtaw kat sini :)
dh la lupa pe yg ko sendri komen -.-"
leh thn kelaka ko ni
whee~
sila2
:)

farah shazana said...

aku kelaka yek??
byase jek.ok2 thanks bro.nnt aku ltak link snang sket nk blog hop takyah pi yellow page ib-08-10 tuh..
senanye tak lupa pun,aku mmg ingat aku ckp blog kau melankolik,haha..
tp aku ingat kau tak direct kat aku dlm entry nihh haha,,