Tuesday, June 29, 2010

Luahan Hati~

setelah sekain lama membuku memori dan memeliharanya drpd masuk dlm blog
kini tiba masa tuk luahkan
tidak berniat tuk meninggalkan blog ini x di updated tp kerana bnyk sgt perkara yg bermain dlm minda cam kanak2 riang kat padang tu...pnin org tua klu tgk~
so...hari ini saya membuat keputusan untuk mengambil masa sedikit sebelum sambung bermain untuk menceritakan bnyk perkara yg telah pn berlangsung...maaf kalau post ni sangat pnjg ^_^

1.Rumah baru~
diidam2kan sejak sekian lama dan atas perancangan yg begitu teratur oleh abah. akhirnya rumah itu siap sedia untuk dilihat...ulangi, DILIHAT...punya la lama merancang. dulu2 nk bina, pastu jumpa rumah so xjd bina cuma hias2 je dlm tu. abah ngn ibu nk buat tempat rehat terakhir. kiranya klu kami anak2 nak balik kampung, situ je la. Papepun...syukurlah sbb skrg ni tinggal ckit2 je lampu2 nk siap pasang n pindahkn barang. laen dr tu, dh cantek dh umah tu. sgt besar tuk saya la. ye la...tgk bilik tdo abah n ibu je cam dh sebesar bhgn bwh rumah kitorg skrg...wow~
tmpt letak kete~
community club die nye swimming pool~

ha...nmpk cam bes tp yg kurg nye kawasan tu blum maju lg, xde transportation. mungkin 2,3 taun lg bru ade...buat masa ni kena la blaja drive ngn baek (saya ada lesen tp kerana KMB, saya xbawak2 lg kete)

2. Duet
ye...ni hal besar. sbb pikir2 balik, t dah kawen nk jg anak org ngn anak sendiri, duet la mende yg paling perlu unless klu de kawan yg baek nk belanja.hehe...okay2, back to d topic. skrg ni cam nk enjoy2 tp silapnya dulu time MARA bg duet abeskn kat barang2 basket, ganti brg org, paintball, bg kat org, belanja org n also belanja diri sendiri. meskipun kadang2 saya rasa duet yg saya guna kat KMB tu xdihargai pn tp nk sedapkan hati saya, saya tetap nk percaya yg mereka sukakannya~ so terpaksa la skrg cari duet sblum lh njoy2. abah nk bg kerja tp xbg2 lg. So buat la keje mengajar org, merantau, bes...hehe. pastu2 duet tu abes kt membe2 gk. haha...bes sungguh hidup camni. bila la saya nk masuk hutan tuk survival ni. haisy~

3. BTN
ceh, org dh berhabuk dh cite sal BTN, saya baru nk cita. Bukan nye pe pun nk cita tp cita sal perubahan sikap org dan perubahan itu tampak sementara. Malah grup tu pun cam xlama pn hidup. xkesahlah, mereka nye keje. Isu perkauman dan politik ni lbih kurg je. saya tgk kat sorg saudara radical saya time BTN ritu, punya la dia bermati-matian. las2 saya tgk lak pe BTN tu ckp, cam betul, saya g lak kat page org2 tertentu, mereka pun btul juga. mungkin kurg persefahaman kut. ataupun maenan politik. saya pun xtahu, sape rasa die menipu, memfitnah, merasuah dan sebagainya, pandai2 lah korg insaf sblum ajal tiba sebab Allah itu Maha Adil. dan kalo korg menipu ketahuilah bukn sorg yg korg tpu tp berjuta rakyat yg korg tpu, camne nk mintak maap t. Wallahualam~

4.Group?
ni satu lg. agaknya kata2 org tentang manusia ni mudah lupa betul kut. Hari ini kata nk bg komitmen. kjap lg, amek~ lesap, senyap without a trace. sebulan dua muncul balik....tu ok lagi, ni kata nk bg komitmen, pastu kutuk2, dh puas rosakkan perancangan semua, tinggal tanpa suara menerangkan salah siapa, sebulan dua kemudian dtg membisik kata maaf. baek kan org camni. hehe...Seb bek saya Melayu, sng bg muka kat org. Klu saya org Arab ke maw kene pukul dh camtu. Belajarlah mengampuni org dan belajarlah untuk memelihara kata2 takut akan memakan diri sendiri.

5.Keluarga....
Faeez pulang dan pergi. Fiqry pulang dan pergi. Saya juga pulang dan pergi. Abah n Ibu skrg nmpk sgt letih. lagi2 abah, abah cam nmpk keciwa bila anak2 dia jd camtu. Pergi xbgtaw, de mslh xbgtaw dan sebagainya. Mungkin tuk kami yg atas ni, kami hidup zaman abah garang kut, so xbrani nk ckp, terpaksa hidup sendiri mencari jalan sendri. Cuma tetap ken mintak kebenaran abh tuk buat pape. Abah slalu akan ckp "anak abah 6 org. seorang dpt sikit pn jd la~" setiap kali ckp camni saya nk nanges. sebab pe saje jasa saya kat abah n ibu. terlampau kecil. "anak ramai, klu xbgtaw camne abh nak taw" serba salah mula menangkap perasaan. "nanti awak besar nanti, awak jgn buat camtu gk" senyap je saya mampu. masuk bilik tuk menenangkan jiwa.hehe...Lama lagi keluarga saya nk duk semeja tuk mkn? meja mkn skrg dh lh muat 8 org dh. jom la~ jom la~ jom la~ cam dlu2

6. Kereta
dlu2 eager nk bawak kete lepas dh de lesen. pastu masuk KMB, xbawak2 gk. amek~ skrg ssh gk la nk pegang stereng tu lg. dlu pakai kancil cam kck, mudah. skrg, 4WD besar, ssh gk ler nk memusing2.td test drive, kne gk la ngn abah. haha...bawak bersaba je la, lg few times, ok la tu~

7.Trip
peh...mcm2 trip dh plan tp satu2 terbenam. sebab masalah sambutan, duet, masa, dan sebagainya. overall, saya jeles ngn kwn2 yg buat trip sana sini. cam bes je dorg buat semua tu. saya masih lkat kat umah. klu kua jln2 pn atas sbb urusan dan basketball. seb bek basketball tetap jd teman setia. So looking forward for this pendang trip and also looking forward to Jeram Besu klu jd. sgt2 la mahu jd. Pliz abah n ibu. Pliz~~~

8.Dia
ni la mende las yg nak dibincangkan. dh tembam ye skrg. haha. jeles lk tgk gambar bnyk2, having fun and i dislike dat. papepun i wanna put an end to u. I mean saya rasa kehadiran saya hanya akn membuat awak marah. dan saya juga tidak selesa pabila menyukai seseorang tp terpaksa menyimpan perasaan kerana janji2 yg terhalang. maaf kepada Rahimi, saya bukan penakut, tp sbnrnye janji yg saya beri kpd dua org wanita itu lbih kuat drpd pengakuan saya pada nya :)

9.Result
org dh sebuk2 result. c'mon la kwn2. lama lg la. minggu depan? 7 ari lagi? lama lg. dh lepas dh pn buat. apsal ujung2 ni bru nk kelam kabut. kan bgus klu trus je beramal dr kecik. xyh la nk risau2 sgt. saya bukan kata saya baek. tp saya kadang2 menyampah ngn sikap manusia. bila susah kembali pada tuhan. Baru nk ingt tuhan. seb bek ramai yg ingt, ni ada lg yg dh susah nk salahkn tuhan. Tu yg mintak kena terajang :)

ok2
saya emosi mlm ni
bnyk lg nk cite
tp xterdaya
semoga berjumpa lg
bubye~

5 comments:

Farzan said...

owh...terlupa nk tulis....
dlm bnyk2 gmbr die, de gmbr sorg budak laki yg xdisukai
sungguh sedih -.-"

Yard said...

futyoo
pndah rumah.. hua2
kat ne 2

weih mnx iziin link blog ko

Farzan said...

pindah kat setia alam
ujung shah alam, border klang
jauh kn
haha

silakn yard~

petite girl said...

:)

Hidayatullah said...

Perhatian.. Blog anda kini dalam pemerhatian budak2 KMB..hampir semua blog kmb-ians batch 08-10 ada dalam nh. so rajin2 la update blog anda untuk brada di tangga tratas..hua3

http://ib-08-10.blogspot.com/

p/s:kalau xske blog anda dipamerkan.. boleh bgtau saya dlm chatbox belah kiri blog.atau nk edit url pon bgtau kat dalam 2..atau nk tambah url blog kwn/anda..kat dalam 2 pown bleh bubuh..hu2